Het verhaal van mijn MacBook Pro - en waarom koffie niet goed voor hem is.

Door SacreBleu op donderdag 10 januari 2013 21:29 - Reacties (18)
Categorie: Apple, Views: 5.698

De MacBook Pro was een cadeau waar ik mezelf mee had verwend toen ik aan een nieuwe opleiding ging beginnen, voorheen had ik een MacBook maar ik vond hem niet krachtig genoeg om hem te gebruiken wat ik er zoal mee deed. Spellen spelen zat er al helemaal niet in en het scherm was ook nog eens een slagje te klein. Uiteindelijk gekozen om een MacBook Pro aan te schaffen - ook een klein beetje om mijn co studenten hun muil open te laten vallen - en daar heb ik nooit spijt van gehad.

Het systeem had ik uiteindelijk met BootCamp voorzien, zodat ik in de vakanties kon gamen met mijn broertje. Het was niet het snelste systeem maar de spellen die we graag speelde konden we zonder problemen spelen. Ook mijn schoolprojecten waren snel af, het was een waar genot. In de vier jaar tijd dat ik van dit product heb mogen genieten is er van alles gebeurd.

Het eerste incident

Ik zat - nietsvermoedend - op mijn kamer met mijn MacBook Pro op mijn schoot. Ik was lekker aan het werken toen ik mij besefte dat het licht ook wel eens aan gedaan mocht worden. Kortom, ik besloot om mijn acrobatisch kunsten te beproeven. Langzamerhand kwam ik in een eigenaardige positie terecht waardoor de MacBook van mijn schoot af gleed - met nadruk op gleed.
Zonder al teveel geweld werd zijn val gelukkig gebroken - door mijn grond. Het LCD scherm aan de binnenkant was gescheurd. Kortom repareren - en diep in de buidel tasten - kosten? Zo'n slordige 800 euro voor het vervangen van het scherm.

Het tweede incident

Dit gebeurde niet lang nadat ik het toestel terug had van de RMA afdeling van Dynafix. Het apparaat was prima hersteld en ik kon er weer met volle teugen van genieten. Voor mijn verjaardag had ik van mijn moeder een Hugo Boss pakket gekregen, inclusief parfum en leuke bijhorende tas. De MacBook Pro lag - verschrikkelijk onhandig - op mijn bed. Ik reikte naar mijn HB tasje om mij te besproeien met de nectar van de goden. Ik kwam er al snel achter dat het tasje niet dicht was - er zat een hele mooie deuk in de bovenkant van mijn MBP - het parfum flesje viel uit de tas en belanden met een smak op mijn mooie - net herstelde - MacBook Pro.

Die deuk heb ik maar niet laten repareren - het was een teken van mijn stommiteit.

Het derde incident

De MBP had ik opgeborgen in zijn daarvoor bestemde sleeve en in een kast bewaard op school. Ik had geen zin om het stukje genot mee te nemen in de pauze, dus mijn docent besloot om deze achter slot en grendel te zetten. Geloof het of niet - maar ook deze tas had ik niet dichtgedaan. Toen ik deze na de pauze weer wilde collecteerde pakte ik deze dan ook - alweer - aan de verkeerde kant beet. De MBP viel op zijn zij op de grond - een flinke klap.

Gelukkig is hier nog nooit schade van gebleken - het bleef bij de diepe buts op de bovenkant.

Het vierde incident

Het was een zwoele zomeravond. Ik had zojuist de fil Real Steel opgezet. Mijn vriendin - en dat is ze nog steeds - had niet zoveel interesse in deze sci-fi-robot-slaan-elkaar-vechtfilm. Dus zij besloot achter de MacBook Pro te gaan zitten en daar de Sims te spelen.

De film was halverwege en ik besloot om koffie te zetten en wat lekker boterhammetjes te maken.
Mijn vriendin had hele andere - snode - plannen. Ergens midden in de film hoorde ik een gedempte gil. Ik keek met een ruk achterom. De koffie was beland op het toetsenbord op de MBP. Zachtjes aan zag ik het beeldscherm falen en blies hij zijn laatste zucht uit.

Rustig - maar bedroeft - liep ik naar de keuken om wat theedoeken te verzamelen - we maakte het apparaat schoon en probeerde hem aan te zetten. Tevergeefs.

Met een ruk keek ik mijn vriendin strak aan en sprak de woorden: "Ik heb slecht nieuws voor je" met trillende onderlip keek ze me zachtjes aan "Je moet nu meekijken met de film".
Daarna hebben we er nooit ruzie om gemaakt - echter doe ik mijn best om haar dit incident nooit te laten vergeten.

Met Valentijn kreeg ik dan ook een mooie voucher. In 2020 krijg ik een nieuwe MacBook Pro - naar keuze van mevrouw lief.

Volgende: Wat is next-gen voor jou? 01-'13 Wat is next-gen voor jou?
Volgende: Is gamen op de PC dood? 01-'13 Is gamen op de PC dood?

Reacties


Door Tweakers user AjDuLion, donderdag 10 januari 2013 21:51

oh heerlijk zoiets is mij ook overkomen met mijn ex (nee niet ex geworden om dat incident) de schrik die ze toen had, en mijn heerlijke opmerking dat het niet erg was (maar de eeuwige schuld die ze voelde) was meeer dan genoeg :)

Door Tweakers user azerty, donderdag 10 januari 2013 22:12

In 2020? Ze gaat voor long-term commitment zo te zien :p

Door Tweakers user armageddon_2k1, donderdag 10 januari 2013 22:21

Gast, misschien eens wat voorzichtiger met je spullen omgaan :) Na 2x zou je er toch wel van geleerd moeten hebben ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 januari 2013 22:21]


Door Tweakers user sypie, donderdag 10 januari 2013 22:29

Je kunt wel merken dat de blogpost niet op de betreffende MacBook Pro is gemaakt, de spellingscontrole van de alternatieve computer is defect.

En ach, 2020 is nog maar 7 jaar.

Door Tweakers user Eagle Creek, donderdag 10 januari 2013 23:03

Ik merk vooral laksheid op uit je bericht. Telkens een beetje half voorover reiken i.p.v. gewoon even opstaan of je MacBook aan de kant leggen.


En..
Ik reikte naar mijn HB tasje om mij te besproeien met de nectar van de goden
Seriously? :/

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 januari 2013 23:03]


Door Tweakers user supreme tweaker, donderdag 10 januari 2013 23:44

Eagle Creek schreef op donderdag 10 januari 2013 @ 23:03:
Ik merk vooral laksheid op uit je bericht. Telkens een beetje half voorover reiken i.p.v. gewoon even opstaan of je MacBook aan de kant leggen.


En..

[...]

Seriously? :/
Je gaat hem toch niet aanpakken op creatief schrijfgedrag he?

Door Tweakers user Gish, vrijdag 11 januari 2013 00:21

2020? Haha, screwed. Het is gewoon één groot complot! Alle vrouwen werken hier aan mee! Trap er niet in! :+

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 11 januari 2013 05:48

Grootste fout was die onmiddelijk terug opzetten. Eerst volledig laten drogen voordat je dat probeerd. Het feit dat er van alles gefaald heeft toont aan dat het vocht dieper zit dan je kan zien of zelf kan opdrogen. Beste oplossing zou zijn om deze een uurtje in de oven te steken op een graad of 60. Warm genoeg om het vocht te verdampen, koud genoeg om geen beschadigingen aan te richten.

Door Tweakers user SacreBleu, vrijdag 11 januari 2013 07:57

Blokker_1999 schreef op vrijdag 11 januari 2013 @ 05:48:
Grootste fout was die onmiddelijk terug opzetten. Eerst volledig laten drogen voordat je dat probeerd. Het feit dat er van alles gefaald heeft toont aan dat het vocht dieper zit dan je kan zien of zelf kan opdrogen. Beste oplossing zou zijn om deze een uurtje in de oven te steken op een graad of 60. Warm genoeg om het vocht te verdampen, koud genoeg om geen beschadigingen aan te richten.
Dat is mij al eens een keer eerder verteld inderdaad, nooit bij stil gestaan. Echter ben ik er toch heilig van overtuigd dat de grootste fout het zetten van de koffie is geweest. Het was een überklein bureau waar ze aan zat, dus het was te verwachten.

Door Tweakers user Snake, vrijdag 11 januari 2013 10:09

Je grootste fout was het installeren van De Sims 3 op de laptop :D

Door Tweakers user sypie, vrijdag 11 januari 2013 10:29

Én die vriendin...

Door Tweakers user Apologieser, vrijdag 11 januari 2013 11:28

Ow hellep zit hier achter mijn MacBook pro met een bak koffie ernaast ik zal extra opletten!

Door Tweakers user SacreBleu, vrijdag 11 januari 2013 11:44

Apologieser schreef op vrijdag 11 januari 2013 @ 11:28:
Ow hellep zit hier achter mijn MacBook pro met een bak koffie ernaast ik zal extra opletten!
Good luck, Padawan!

Door Tweakers user christoforius, vrijdag 11 januari 2013 11:53

Kan je bij Apple geen accidental care of zo nemen?

Door Tweakers user Infant, vrijdag 11 januari 2013 12:29

Volgens mij had je beter een Lenovo of een Dell ATG kunnen halen.

Door Tweakers user SacreBleu, vrijdag 11 januari 2013 12:37

Infant schreef op vrijdag 11 januari 2013 @ 12:29:
Volgens mij had je beter een Lenovo of een Dell ATG kunnen halen.
Toender tijd wel. Echter was ik toen nog naief en woonde ik bij mijn ouders. Daarentegen draaien Lenovo en Dell ATG's geen OS X. Dat was toen de voornamelijkste reden voor een MacBook Pro.
christoforius schreef op vrijdag 11 januari 2013 @ 11:53:
Kan je bij Apple geen accidental care of zo nemen?
Wel Apple Care, maar dat is een verlenging van de standaard garantie geen verzekering. Daarnaast kun je een verzekering niet achteraf nog even snel afsluiten wanneer je hem nodig hebt. :P
Eagle Creek schreef op donderdag 10 januari 2013 @ 23:03:
Ik merk vooral laksheid op uit je bericht. Telkens een beetje half voorover reiken i.p.v. gewoon even opstaan of je MacBook aan de kant leggen.


En..

[...]

Seriously? :/
Artistieke vrijheid, een beetje leuke zin is wel op zijn plaats :).
Daarnaast een mooie conclusie, iets anders kun je hier dan ook niet uit trekken. Luiheid en laksheid. Maakt het daarom nog niet minder vermakelijk voor de leedvermakers :).
Snake schreef op vrijdag 11 januari 2013 @ 10:09:
Je grootste fout was het installeren van De Sims 3 op de laptop :D
Sowieso, zonder De Sims had zij er niet achter gezeten.
Meer plezier van haar dan leed, een ongeluk kan gebeuren, daarnaast ben ik er zelf ook niet al te zuinig en handig mee geweest O-)

Door Tweakers user IStealYourGun, vrijdag 11 januari 2013 12:40

Ergens toch wel jammer dat zoiets duur eigenlijk best fragiel is. :/
Vorig jaar nog een Dell laptop herstelt waar een trappist op was gestort. Gewoon keyboard vervangen en het ding werkte weer naar behoren.

En zoals christoforius al aangaf, misschien toch eens kijken voor een accidental care-plan, in jouw geval geen overbodige luxe. Hoelang had je hem?

Door Tweakers user SacreBleu, vrijdag 11 januari 2013 12:46

IStealYourGun schreef op vrijdag 11 januari 2013 @ 12:40:
Ergens toch wel jammer dat zoiets duur eigenlijk best fragiel is. :/
Vorig jaar nog een Dell laptop herstelt waar een trappist op was gestort. Gewoon keyboard vervangen en het ding werkte weer naar behoren.

En zoals christoforius al aangaf, misschien toch eens kijken voor een accidental care-plan, in jouw geval geen overbodige luxe. Hoelang had je hem?
Fragiel - die mening deel ik alleen toen hij van mijn schoot af schoof, hij raakte de grond heel zachtjes, misschien ongelukkig. Vocht is voor geen apparaat een genot, dus dat wil ik hem nog meegeven.

Het apparaat was - drie/vier jaar oud - in 2008 gekocht en in 2012 overleden. Ik woon op mezelf en heb een goede inboedelverzekering waar dit soort ongelukjes ook onder worden gedekt :).

Reageren is niet meer mogelijk