Want ook Apple mag een eigen categorie hebben.

Het verhaal van mijn MacBook Pro - en waarom koffie niet goed voor hem is.

Door SacreBleu op donderdag 10 januari 2013 21:29 - Reacties (18)
Categorie: Apple, Views: 5.715

De MacBook Pro was een cadeau waar ik mezelf mee had verwend toen ik aan een nieuwe opleiding ging beginnen, voorheen had ik een MacBook maar ik vond hem niet krachtig genoeg om hem te gebruiken wat ik er zoal mee deed. Spellen spelen zat er al helemaal niet in en het scherm was ook nog eens een slagje te klein. Uiteindelijk gekozen om een MacBook Pro aan te schaffen - ook een klein beetje om mijn co studenten hun muil open te laten vallen - en daar heb ik nooit spijt van gehad.

Het systeem had ik uiteindelijk met BootCamp voorzien, zodat ik in de vakanties kon gamen met mijn broertje. Het was niet het snelste systeem maar de spellen die we graag speelde konden we zonder problemen spelen. Ook mijn schoolprojecten waren snel af, het was een waar genot. In de vier jaar tijd dat ik van dit product heb mogen genieten is er van alles gebeurd.

Het eerste incident

Ik zat - nietsvermoedend - op mijn kamer met mijn MacBook Pro op mijn schoot. Ik was lekker aan het werken toen ik mij besefte dat het licht ook wel eens aan gedaan mocht worden. Kortom, ik besloot om mijn acrobatisch kunsten te beproeven. Langzamerhand kwam ik in een eigenaardige positie terecht waardoor de MacBook van mijn schoot af gleed - met nadruk op gleed.
Zonder al teveel geweld werd zijn val gelukkig gebroken - door mijn grond. Het LCD scherm aan de binnenkant was gescheurd. Kortom repareren - en diep in de buidel tasten - kosten? Zo'n slordige 800 euro voor het vervangen van het scherm.

Het tweede incident

Dit gebeurde niet lang nadat ik het toestel terug had van de RMA afdeling van Dynafix. Het apparaat was prima hersteld en ik kon er weer met volle teugen van genieten. Voor mijn verjaardag had ik van mijn moeder een Hugo Boss pakket gekregen, inclusief parfum en leuke bijhorende tas. De MacBook Pro lag - verschrikkelijk onhandig - op mijn bed. Ik reikte naar mijn HB tasje om mij te besproeien met de nectar van de goden. Ik kwam er al snel achter dat het tasje niet dicht was - er zat een hele mooie deuk in de bovenkant van mijn MBP - het parfum flesje viel uit de tas en belanden met een smak op mijn mooie - net herstelde - MacBook Pro.

Die deuk heb ik maar niet laten repareren - het was een teken van mijn stommiteit.

Het derde incident

De MBP had ik opgeborgen in zijn daarvoor bestemde sleeve en in een kast bewaard op school. Ik had geen zin om het stukje genot mee te nemen in de pauze, dus mijn docent besloot om deze achter slot en grendel te zetten. Geloof het of niet - maar ook deze tas had ik niet dichtgedaan. Toen ik deze na de pauze weer wilde collecteerde pakte ik deze dan ook - alweer - aan de verkeerde kant beet. De MBP viel op zijn zij op de grond - een flinke klap.

Gelukkig is hier nog nooit schade van gebleken - het bleef bij de diepe buts op de bovenkant.

Het vierde incident

Het was een zwoele zomeravond. Ik had zojuist de fil Real Steel opgezet. Mijn vriendin - en dat is ze nog steeds - had niet zoveel interesse in deze sci-fi-robot-slaan-elkaar-vechtfilm. Dus zij besloot achter de MacBook Pro te gaan zitten en daar de Sims te spelen.

De film was halverwege en ik besloot om koffie te zetten en wat lekker boterhammetjes te maken.
Mijn vriendin had hele andere - snode - plannen. Ergens midden in de film hoorde ik een gedempte gil. Ik keek met een ruk achterom. De koffie was beland op het toetsenbord op de MBP. Zachtjes aan zag ik het beeldscherm falen en blies hij zijn laatste zucht uit.

Rustig - maar bedroeft - liep ik naar de keuken om wat theedoeken te verzamelen - we maakte het apparaat schoon en probeerde hem aan te zetten. Tevergeefs.

Met een ruk keek ik mijn vriendin strak aan en sprak de woorden: "Ik heb slecht nieuws voor je" met trillende onderlip keek ze me zachtjes aan "Je moet nu meekijken met de film".
Daarna hebben we er nooit ruzie om gemaakt - echter doe ik mijn best om haar dit incident nooit te laten vergeten.

Met Valentijn kreeg ik dan ook een mooie voucher. In 2020 krijg ik een nieuwe MacBook Pro - naar keuze van mevrouw lief.